Cranial Fluid Dynamics - met hart en handen luisteren naar klachten, symptomen en spanning.

CFD

Cranial Fluid Dynamics is een zachte vorm van cranio-sacraal lichaamswerk gecombineerd met procesbegeleidende technieken uit de kinesiologie. Bij deze methode ligt de focus op de veelvoud van krachten die elk levend wezen stimuleren tot gezondheid, groei en ontwikkeling. Uitgangspunt is het levenskrachtenmodel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vijf statische levenskrachten (fysiek, vegetatief, instinctief, verstandelijk en spiritueel) en vijf dynamische levenskrachten (integriteit, flexibiliteit, reflexie, overgave en zelfwaarde).

Cranio & Kinesiologie

Er wordt gewerkt op het hele lichaam met als centraal uitgangspunt de schedel (cranium), de wervelkolom en de onderrug (sacrum). Daarom ook de naam cranio-sacraal lichaamswerk. Door open aandacht, zonder verwachtingen en ideeën, te geven aan het lichaam kan deze een verhaal laten zien dat ons in contact brengt met het proces waar de client in zit. Min of meer bewust krijgt hij of zij inzicht in de dynamiek van dit proces en kan zo ruimte geven aan verwerking en verandering. 

Als extra vorm van communicatie wordt de ontologische kinesiologie gebruikt. (Ontologie = leer van het zijn, kinesiologie = leer van de beweging). Ze helpt precieze informatie te verkrijgen over het proces waar het paard of de mens mee te maken heeft en geeft structuur en zekerheid tijdens het werk.

Innerlijke genezer

Het is de innerlijke genezer van de client die mij als CFD-trainer naar de plek van beperking (bv. blokkade of stuwing) leidt om het daar liggende potentieel tot verandering te gebruiken. De open aandacht laat een plek van stilte ontstaan die ruimte geeft aan zelfgenezing en ontwikkeling. Emoties, inzichten, innerlijke beweging en energiestromen kunnen duidelijk worden waargenomen. Door deze brede aanpak wordt je welzijn verassend snel en duurzaam verbeterd.

Maak nu een afspraak, telefonisch of per mail.

Paard en eigenaar