Mijn naam is Katrin Brait en alls zelfstandige onderneemster werk ik als leerkracht en coach in het democratisch onderwijs. Daarnaast run ik mijn eigen praktijk als gezondheidstrainer.

Ik ben moeder van drie prachtige dochters en sinds mijn oudste dochter in mijn leven kwam bezig met het ontwikkelen van een bewuste levensstijl. Het bestuuderen van de Yogaen mijn groeiend bewustzijn hebben in mij de fascinatie gewekt voor de mogelijkheden van het lichaam en de geest. Samen met mijn belangstelling voor gezondheid en voeding heeft dit mij via een opleiding in de homeopathie naar mijn huidige werkgebied gebracht: Cranio-sacraal lichaamswerk en ontologische kinesiologie. De ontologie wordt ook omschreven als de leer van het zijn en beschrijft de houding waarin ik mijn clienten ontmoet, vol respect voor hun persoonlijke proces en wijsheid. Opgeleid ben ik in Oostenrijk via de ARGE Kinesiologie. De ARGE Kinesiologie en in het bijzonder hun oprichters Stephen Hruschka en Markus Blocher verrichten op het gebied van deze niet meer therapeutische maar begeleidende houding pionierswerk. Voor mij voelt het nog steeds als thuiskomen.

Voor die tijd heb ik in Oostenrijk - tevens ook mijn geboorteland - de Pabo afgerond en later ook in Nederland de lesbevoegdheid behaald. Mijn eigen proces volgend, werk ik in het democratisch onderwijs, waar ik kinderen onderwijs en coach. Verder help ik mee aan het opbouwen van onze school (www.basisschooldevallei) en het op de kaart zetten van vernieuwend onderwijs in Nederland.

Of yoga of cranio-sacraal lichaamswerk of democratisch onderwijs, in alle drie vind ik de vrijheid en de mogelijkheid zelf verantwoording te nemen voor mijn leven en mijn eigen keuzes te bepalen, iets wat ik iedereen toewens.

Paard en eigenaar